Rejoice-Bunschoten.nl
header

Historie

 
 
Een Beetje Historie…
 

Ooit in 1984 werden een aantal jongeren die actief waren binnen de gereformeerde kerk van Bunschoten- Spakenburg in een kerstnachtviering wakker geschud door het optreden van een koortje dat waarschijnlijk net begonnen was. "Natuurlijk vonden zij dat ze dat veel beter konden” en nog hetzelfde uur was het koor een feit. Immers er werd en wordt veel gezongen in Spakenburg maar een gospelkoor was er niet. In die jaren bleek enthousiasme en een vrolijke swing de sterkste kant van het koor.

Inmiddels zijn we dus vanaf 1985 actief in gospelkoren-land. Wat begon als een jongerenkoor is inmiddels een enthousiaste groep van (nog steeds) jonge mensen, die door middel van zang en muziek hun steentje bij willen dragen aan de verkondiging van de liefde van de Here Jezus. Rejoice doet dit door middel van het geven van concerten; deels in eigen beheer en deels door medewerking aan….. en het opluisteren van erediensten al dan niet gericht op jongeren, dichtbij, maar ook buiten de regio, want ook daar weet men Rejoice te vinden.

Jaarlijks verzorgt Gospelkoor Rejoice een aantal optredens in kerken, maar streeft er ook naar om ééns per jaar een concert te verzorgen. Het doel van Rejoice is om allerlei muziek te kúnnen zingen, van mooie gedragen ballads tot lekkere up-tempo’s dikwijls blijkt, dat het koor pas echt in zijn element is wanneer ze middels lekker pittig repertoire de handen op elkaar krijgt. 

 

Agenda